C4 won’t go in reverse until you put it low 1 - Ford Muscle Forums : Ford Muscle Cars Tech Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 05-25-2018, 07:11 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
C4 won’t go in reverse until you put it low 1

I rebuilt my C4 and everything was working good. I drove it after it sat for about 6 months. I went to put it in reverse and it would not engage. I put it low 1 and the reverse came back. I am thinking it is either a valve sticking or the servo is not working properly. I check the fluid and it is on the full mark. I have researched this problem on the forums and found nothing.
Kenny Bonin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-25-2018, 11:45 PM
Subscriber
 
Join Date: Jan 2001
Location: Australia
Posts: 4,289
Re: C4 won’t go in reverse until you put it low 1

The only thing happening when you do that is going to low 1 is moving the servo. Might be something going on there
gregaust is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Muscle Forums : Ford Muscle Cars Tech Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C4 won't shift into reverse or park suddenly awiz88 C4 Transmissions 46 05-21-2015 03:02 AM
When is a kevlar low/reverse band needed? bangingears C4 Transmissions 2 10-06-2006 03:15 AM
My valve lash won\'t stay put! joeyalex All Ford Techboard 20 09-26-2005 08:59 AM
Low/Reverse Band and manual VB? MarkZE C4 Transmissions 8 07-06-2005 10:17 PM
Old C4 won\'t reverse when hot. Phyphor C4 Transmissions 1 01-06-2005 10:38 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome