Ford Muscle Forums : Ford Muscle Cars Tech Forum - Reply to Topic
Thread: 03 Windstar transmission problem Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Muscle Forums : Ford Muscle Cars Tech Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
08-14-2009 09:33 AM
Lupins
Re: 03 Windstar transmission problem

Somthing crazy to check Iv seen it quite a few times. Not sure if it applies to your year. Water gets into the PCM and screws up the trans wont engauge etc. When It happens you would swear the trans is totally destroyed. Take apart the pcm and blow dry it with a blow gun and same with the connecter. Greese it up with electrical greese and seal it and thecover so it wont happen again. It only takes 15min to check out might be worth a look. Just remove the two piece cowl and its on the pass side.
08-14-2009 09:27 AM
FEandGoingBroke
Re: 03 Windstar transmission problem

Listen to Bulllitt, he is making sense.
08-14-2009 06:31 AM
Bullitt331
Re: 03 Windstar transmission problem

There is a test port on the transmission case that lets you put a transmission pressure tester on and then you start the car and see if the pump has the proper pressure. The trans pressure gauge should read over 200 psi if I remember right. The specs can be found in Alldata or a Mitchel manual or shop service manual. Those manuals will also show where the test port is on the trans.
08-14-2009 05:53 AM
Yaap
Re: 03 Windstar transmission problem

How can I test the pump or the torque converter?
08-07-2009 12:59 PM
gbic1
Re: 03 Windstar transmission problem

I already answered this question. You must have double posted. Sounds like the pump went bad.
08-07-2009 12:28 PM
Yaap
Re: 03 Windstar transmission problem

Nobody???????????
08-05-2009 01:16 PM
Yaap
03 Windstar transmission problem

My good friend has a 2003 Windstar and the transmission went bad or so that's what the mechanic says. He was told it will be $2300 for a rebuilt one to be install.
Symptoms : It wont go in drive or revers "All the gear fill like neutral", It shows way to much fluid when check with the dip stick. He claims no fluid was added by him or the mechanic. No Check engine light or codes.
I think the torque converter went bad and push all the fluid into the tranny.
What do you think????????

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome