Ford Muscle Cars Tech Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi, I jut got through rebuilding a C4 transmission for my 1967 Mustang. It has a 6 cyl. engine. I used one of those how-to DVDs, step by step, put it all together, and it won't shift. I can manually shift 1st, 2nd, but when I put it in drive it won't shift out of first. When I have it in second it drives in second, doesn't start from 1st at the stop signs etc. I replaced the modulator, still nothing. I don't think there's a problem with the vacuum line, I have it connected to the intake manifold, is that right? I took the thing apart, did the air test thingie that the DVD said, to shoot 100lbs air in whatever holes to see if the gears engage, and 1st worked, 2nd worked, and 3rd worked with a lot of pressure. Checked the valve body, saw nothing, put it back together, STILL NOTHING!! Can somebody help me? Is there hope for me? Should I sell the car? Should I nuke it?
 

·
Registered
Joined
·
58 Posts
Be sure there is good vac. at the mod. valve. If that's okay then the mod. valve in the case may be stuck but a stuck govenor and/or shift valves is the most likely problem.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thanks! I got a new modulator, so I don't think it's it. I rechecked the vac lines today. How do I know what the govenor and shift valves look like, (which ones are they?) how do I find them?
 

·
Registered
Joined
·
659 Posts
The govenor is in the tail shaft.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Got ya. the one with the little bittie filter. I remember not cleaning that one when I was rebuilding, because I thought it was harmless... I know better now! Thanks for your help!
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
hey i have the same problem after installing a B&M shift kit. Did you ever find out what was wrong and get it working?

<font size=-1>[ This Message was edited by: Jonnyrebel01 on 7/9/06 11:21am ]</font>
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Actually I did. And it wasn't the governor. What I had done was build one transmission from two, and I had put the wrong piston into the second gear clutch assembly..

In the end I gave up and bought a new transmission for $400..
 
1 - 7 of 7 Posts
Top