Ford Muscle Cars Tech Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
847 Posts
Discussion Starter #1
Just installed a brand new TCI c4 full race with trans brake and manual rev valve body. Everything seems great. but then I pulled back in driveway on a grade shifted into neutral. I didnt roll?? turn it off in neutral rolls fine.
shift linkage is good. parked it in the garage on a flat surface put it in neutral rolls forward and back no problem. This trans also has no engine breaking in first. I contacted them last year on this issure they told me with that trans its normal. Trans break holds fine and with trans break on in rev works fine. is everything ok does it just need to be driven. I just had it out and drove it about 15 miles. band to tight??
 

·
Registered
Joined
·
847 Posts
Discussion Starter #2
A little up date just had it running in nuertra
On a flat surface hit throttle does not attempt
To move. Get out and try rolling it. It rolls
Forward but will not roll back just locks
When attempting to push it back. Still rolls
Both ways when shut off.
 

·
Registered
Joined
·
186 Posts
Little curious me too. My TCI valvebody with brake does the same exact thing. Seems a little strange.

André
 

·
Registered
Joined
·
186 Posts
You have to press transbrake button to go reverse right?
I have to do that but I found another strange thing.
When I have the shifter in reverse and nothing happens as it should, when I put a little press on the shifter up against park, just a little with my thumb, reverse engage and I can go backward without pressing the transbrake button!
Strange valvebody this :)

André
 

·
Registered
Joined
·
847 Posts
Discussion Starter #5
You have to press transbrake button to go reverse right?
I have to do that but I found another strange thing.
When I have the shifter in reverse and nothing happens as it should, when I put a little press on the shifter up against park, just a little with my thumb, reverse engage and I can go backward without pressing the transbrake button!
Strange valvebody this :)

André

Yes I need to ingauge brake for rev. But
It will still try to rev without brake. I ran it
For the weekend and drove it another 15
Miles after that still seems ok. I contacted
TCI they said that's weird but should be ok
So far so good
 

·
Registered
Joined
·
186 Posts
Ok cool.
I have been driven mine alot also and everything works fine.
Strange features non the less.

André
 
1 - 7 of 7 Posts
Top