Ford Muscle Cars Tech Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
106 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So this weekend I put a transgo shift kit in my 78 c4 (case fill) and after getting the valve body back in it says to adjust the front and rear band adjustments

here is what it says

FRONT BAND: adjustment located on left side of case in front of control levers. Loosen locknut, tighten adjusting bolt 10-12ft/lb (snug with short wrench) and back it off 1 1/2 turns. Tighten locknut.

same for the rear band but it says back out 2 turns and tighten locknut.

So I follow the instructions the bolt is sticking out from the case and after I tighten the locknut I can still move the bolt around, I'm sure with vibration this bolt would move around easily.

should I just put the bolt back to where it was snug against the trans case?

Any suggestions guys?
 

·
Registered
Joined
·
861 Posts
There is something wrong with the adjuster or case then.

Once the lock nut is tightened there should be no movement.

The rear band is backed off 3 turns, not 2.

<font size=-1>[ This Message was edited by: Stuarta on 2/21/06 12:35am ]</font>
 

·
Registered
Joined
·
861 Posts
You better check the condition of the bands before using the transmission.

Both adjusters screwed in is not right.

<font size=-1>[ This Message was edited by: Stuarta on 2/23/06 7:25pm ]</font>
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top