Ford Muscle Cars Tech Forum banner

PSA na temat tkanin samochodowych SMS

21K views 116 replies 26 participants last post by  ShotRod64  
#1 · (Edited)
Nienawidziłem zawłaszczać posta o tych rzeczach, więc zakładam własny wątek. Czuję również, że te informacje mogą być cenne dla innych członków i być może będą bardziej widoczne jako osobny temat. Czekam ponad dwa lata na pokrowce na siedzenia i panele drzwiowe do mojego hardtopu z '65 (standardowe wnętrze). Oto, co się wydarzyło z SMS:

Wow! Kiedyś byli całkiem dobrzy, tylko zajęło im trochę czasu, zanim zrealizowali zamówienie. Jestem pewien, że też nie mogę się z nimi skontaktować. Brzmi to prawie jak nasza kanapa i krzesło. Firma anulowała nasze zamówienie po 7 miesiącach. Ale to lepiej niż kilka lat!!
Czy poszedłeś na stronę BBB i zostawiłeś tam wiadomość? Zauważyłem, że wiele razy problem zostaje rozwiązany, gdy sprawdzam firmy.
Tak, to było dość frustrujące doświadczenie, zwłaszcza że musiałem zapłacić za wszystko w 100% z góry. Kiedy składałem moje początkowe zamówienie, byli uważni, natychmiast wysłali próbki. Zacytowali mi wtedy 6 miesięcy, co wydawało się długo, ale przynajmniej wiedziałem, czego się spodziewać. Nauczyłem się, że we współczesnym świecie każdą szacowaną wartość można podwoić, więc liczyłem się z rokiem. Byłem trochę zaniepokojony nimi, ponieważ przeczytałem mnóstwo naprawdę złych, gniewnych recenzji na ich temat właśnie tego typu rzeczy, ale tak naprawdę nie ma innej gry w mieście z możliwością wykonania tych rzeczy z oryginalnych tkanin. Kiedy zamawiałem, pani przez telefon powiedziała, że będę musiał wysłać moje panele drzwiowe, "ponieważ używają z nich niektórych części". Zaniepokoiło mnie to, ponieważ to jest mój samochód, którym jeżdżę cały czas, i nie chciałem być bez paneli drzwiowych przez 6 miesięcy lub dłużej, a także nie chciałem ich zniszczyć, ponieważ są to naprawdę ładne oryginalne (po prostu nie wyglądają jak nowe). Powiedziałem jej o moich obawach i zapytałem, czy ktoś skontaktuje się ze mną, gdy będą gotowe, abym mógł dokładnie omówić, czego potrzeba. Powiedziała, że tak zrobią. To było to.

Oczywiście minęło sześć miesięcy i minęło, czekałem jeszcze dłuższą chwilę, a potem wysłałem e-mail. Zajęło to kilka prób, ale ktoś się ze mną skontaktował, mówiąc, że w tym momencie wciąż realizują zamówienia z 2019 roku. Nie mogli mi powiedzieć, kiedy będą gotowe. Obwiniali COVID za opóźnienie (chociaż myślę, że był to pomniejszy czynnik, opierając się na recenzjach sprzed 2020 roku). Od tego czasu co kilka miesięcy pisałem, aby sprawdzić status. Powiem, że przynajmniej odpowiedzieli na wszystkie moje wiadomości, ale najlepsze, co dostałem, było późną jesienią zeszłego roku, kiedy powiedzieli mi, że "teraz robią ten winyl", i powiedzieli "po Nowym Roku". Następnie powiedzieli mi: "zauważyliśmy, że nie wysłałeś swoich pokrowców na siedzenia... potrzebujemy ich jako wzoru do zrobienia nowych". Wyjaśniłem, że nie zostałem o tym poinformowany przy składaniu zamówienia, tylko że w pewnym momencie będą potrzebne części paneli drzwiowych. Powiedziałem im, że nie jestem skłonny zdejmować pokrowców na siedzenia bez żadnej obietnicy terminu ukończenia. Uważam również za bardzo zagadkowe, że nie mieliby na to wzoru. Wiem na pewno, że robili je wcześniej i widziałem gotowe zdjęcia wnętrz, które zrobili, nawet w dokładnych kolorach mojego samochodu. Nie czuję też, że powinienem ponosić te dodatkowe koszty wysyłki oprócz wszystkiego innego, ponieważ nie byłem tego świadomy na początku. Zostawiłem im informację, że muszę wiedzieć, że będą gotowi je zrobić i potrzebuję terminu ukończenia, zanim pójdziemy dalej.

W każdym razie, nie ma mowy, żebym rozebrał swój samochód dla może, więc prawdopodobnie zostałem oszukany na 2500 dolarów. Wnętrze mojego samochodu wcale nie jest złe, właśnie odświeżyłem deskę rozdzielczą, panele boczne, listwy progowe, lakier, opony. Pomyślałem, że wisienką na torcie będzie trochę winylu NOS do wnętrza. Naprawdę nie chcę tego poświęcać i łatwo widzę scenariusz, w którym wnętrze mojego samochodu zostanie wybebeszone na kolejny rok lub dłużej... i mogę stracić moje oryginalne rzeczy na dodatek.

Najgorszą częścią tego przekrętu jest to, że nie mam możliwości anulowania transakcji. W przypadku większości sprzedawców internetowych można przynajmniej zakwestionować opłaty za kartę kredytową, ale to już dawno minęło. Myślę, że mógłbym złożyć pozew w Oregonie... kosztowałoby mnie to tyle samo lub więcej, ile już wydałem. Dzięki za wskazówkę dotyczącą BBB. To pomysł, ale po prostu nie wiem, jak duży mają jeszcze wpływ. Przed erą recenzji internetowych/społecznościowych to był sposób, w jaki ludzie dowiadywali się o firmie. Dziś jednak po prostu nie sądzę, żeby ktoś naprawdę na to patrzył i naprawdę nie mają żadnej władzy nad firmami. Wiem, że recenzja na Facebooku lub Google prawdopodobnie zostałaby zauważona (chociaż myślę, że stałbym w długiej kolejce), ale naprawdę nie chcę podsycać żadnych płomieni. Nadal mam przynajmniej trochę nadziei, że w końcu coś dostanę. Obawiam się, że jeśli będę się na nich publicznie znęcał, przeniosą moje nazwisko z powrotem na dół stosu - lub do kosza.

To dlatego konkurencja na rynku jest dobrą rzeczą.

#2 ·
Cześć Jazzmeister,

Przykro mi, że musiałeś znosić SMS-y. Chociaż nigdy z nimi nie miałem do czynienia, miałem do czynienia z innymi podobnymi dostawcami. Kiedyś zamówiłem głowice FE od jakiegoś łajdaka na Florydzie i po tym, jak przez 3 miesiące byłem zwodzony, nie chciał mnie pozwolić na anulowanie, więc złożyłem fałszywe opłaty na karcie kredytowej, a ten wojowniczy dupek próbował się zemścić. Właściwie złożył roszczenie wzajemne. W końcu otrzymałem zwrot pieniędzy, ale to ten sam cyrk, inni klauni.

Czy próbowałeś zadzwonić do kogoś, żeby zobaczyć, czy ktoś inny może naśladować materiał i wzory? Wiem, że brzmi to jak ślepe rzucanie rzutkami do ściany, ale właśnie w ten sposób znalazłem miejsce, które wciąż używa tych samych wzorów i materiałów, co Ford dla naszego '66 LTD. Byli w stanie zrobić mi dokładną replikę podsufitki do 4-drzwiowego hardtopu i w tym rzadkim kolorze bluszczowo-złotym. Jednak na ich stronie internetowej nie ma wzmianki o tej możliwości. Czy to było szczęście? Jasne, ale czasami tego potrzeba.

Inna firma wykonała karty drzwi i ćwierć dla naszego '66 galaxie 500 XL, a także nasze pokrowce na siedzenia. Teraz, chociaż nie próbowałem sprawdzić, czy robią jakieś inne wersje, być może mają możliwość wykonania tych samych przedmiotów dla '65.

Tylko przemyślenia....

Na zdrowie

#3 ·
Cześć Jazzmeister,

Przykro mi, że musiałeś znosić SMS-y. Chociaż nigdy z nimi nie miałem do czynienia, miałem do czynienia z innymi podobnymi dostawcami. Pewnego razu zamówiłem głowice FE od jakiegoś łajdaka na Florydzie i po tym, jak przez 3 miesiące byłem zwodzony, nie pozwolił mi anulować, więc złożyłem oszukańcze opłaty kartą kredytową, a ten wojowniczy dupek próbował się zemścić. Właściwie złożył roszczenie wzajemne. W końcu otrzymałem zwrot pieniędzy, ale to ten sam cyrk, inni klauni.

Czy próbowałeś zadzwonić do kogoś, żeby sprawdzić, czy ktoś inny może naśladować materiał i wzory? Wiem, że brzmi to jak rzucanie strzałkami na ścianę, ale w ten sposób znalazłem miejsce, które wciąż używa tych samych wzorów i materiałów, co Ford dla naszego '66 LTD. Udało im się zrobić dla mnie dokładną replikę podsufitki do 4-drzwiowego hardtopu i w tym rzadkim kolorze bluszczowo-złotym. Jednak na ich stronie internetowej nie ma wzmianki o tej możliwości. Czy to był głupi fart? Jasne, ale czasami tego potrzeba.

Inna firma wykonała karty drzwi i ćwierć dla naszego '66 galaxie 500 XL, a także nasze pokrowce na siedzenia. Teraz, chociaż nie próbowałem sprawdzić, czy robią jakieś inne wersje, być może mają możliwość wykonania tych samych przedmiotów dla '65.

Po prostu przemyślenia....

Na zdrowie
Tak, niestety ci faceci nie są jedynymi, którzy angażują się w tego typu oszustwa. Cieszę się, że udało ci się rozwiązać ten problem, ale nie jest to przyjemne, gdy trzeba coś takiego ścigać.

Nie zastanawiałem się, czy ktoś inny mógłby to zrobić. Jestem pewien, że takie miejsce istnieje, ale biorąc pod uwagę dobry stan mojego wnętrza, prawdopodobnie po prostu spróbowałbym sobie z tym poradzić, zamiast ponownie rzucać kostką. To wytłaczanie na gorąco wydaje się być trudną procedurą w reprodukcji tych elementów, a materiał na tkane wstawki materiałowe w panelach drzwiowych najwyraźniej nie jest reprodukowany. Widziałem niektóre pokrowce/panele drzwiowe z Distinctive Industries i po prostu nie są do końca poprawne. Jestem jednak bardzo zadowolony z tych, które kupiłem od nich do mojego XL (to tak naprawdę prostsze wzory - co zaskakujące - niż standardowe wnętrze). Kolory winylu Distinctive Industries niekoniecznie są zgodne z oryginałem.

W każdym razie, żyj i ucz się. Sądzę, że mam szczęście, że życie toczy się dalej ze stratą tej kwoty, ale z pewnością jest to naruszenie zaufania.

#4 ·
Wiem, że wspomniałem o tym w innym wątku, ale sprawdźcie ProFit Auto Interiors. Użyłem ich do mojego wnętrza i tak wspaniale się z nimi współpracowało. Mają siedzibę w Alabamie i odbierają telefon za każdym razem, gdy dzwonisz. Otrzymałem dodatkowy winyl, który został wysłany do mnie i otrzymałem go w ciągu kilku dni do tygodnia.

Eric

#5 ·
Wiem, że wspomniałem o tym w innym wątku, ale sprawdźcie ProFit Auto Interiors. Użyłem ich do mojego wnętrza i tak wspaniale się z nimi współpracuje. Mają siedzibę w Alabamie i odbierają telefon za każdym razem, gdy dzwonisz. Otrzymałem dodatkowy winyl, który otrzymałem w ciągu kilku dni do tygodnia.

Eric

Dzięki Eric,

Jestem prawie pewien, że ci faceci byliby sprzedawcami produktów Distinctive Industries. Oczywiście nie wszyscy dealerzy są tacy sami i dobrze jest usłyszeć, że dobrze cię potraktowali. Problem polega na tym, że te miejsca nie są producentami produktu, a SMS wydaje się być jedynym pozostałym miejscem, które robi te rzeczy na zamówienie, a co najważniejsze, z oryginalnych materiałów. Kupiłem moją tapicerkę DI do mojego XL za pośrednictwem Mustang Market. Byli również bardzo uważni i dobrze się mną zaopiekowali. Chcę tylko bardziej wierną oryginalną wymianę dla mojego standardowego wnętrza (jeśli uda mi się je zdobyć).

#9 ·
Wcale nie obwiniam cię za wysłanie pokrowców na siedzenia. Cholera, ile ich zrobili dla '64, nie możesz mi powiedzieć, że nie mają wzorów. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek słyszał, żeby ktoś wcześniej wysyłał swoje stare pokrowce. Może to zrobili, ale na pewno nie pamiętam, żeby o tym wspomniano. Ja, tak jak ty, też bym tego nie ryzykował! Sam sprawdzam BBB, więc może inni też to robią. Ale drogie stare usprawiedliwienie Covid wydaje się chronić tych, którzy nie produkują swoich produktów.

#11 ·
Czy istnieje problem z charakterystycznymi wnętrzami przemysłowymi? Wkrótce będę musiał się tym zająć. Pełne wnętrze. Nie martwię się, że będzie wyglądać tandetnie, ale nie chcę czekać lat.
Dla mnie liczy się przede wszystkim dokładność. Produkty Distinctive to produkty wysokiej jakości, ale nie mają oryginalnych materiałów, więc używają tego, co mają. To główna różnica. Jak wspomniałem, wnętrze XL, które w moim przypadku jest całą winylową, wygląda świetnie. Wkrótce będę miał gotowe wnętrze do zainstalowania w tym samochodzie.

Image

Standardowe wnętrze ma (w moim przypadku) główną tkaninę winylową z kontrastującymi wstawkami. Moje są niebieskie/ciemnoniebieskie. W szczególności na panelach drzwiowych wstawka jest tkaniną tkaną, a nie winylem. SMS ma ten materiał. Rozważałem kupno tylko siedzeń, ponieważ to one są najbardziej zużyte w moim samochodzie, ale wtedy martwiłem się o niedopasowanie do paneli drzwiowych. Wiedziałem, że Distinctive w ogóle nie będą pasować i będą się wyróżniać, ale nie chciałem kupować ich paneli drzwiowych (patrz zdjęcia). Nawet próbki tkanin SMS nie pasowały idealnie - chociaż były bardzo blisko - prawdopodobnie ze względu na starzenie się moich materiałów. Jednak wstawka była idealna. Ostatecznie zdecydowałem się po prostu zaszaleć i kupić również panele drzwiowe. Oczywiście błąd z perspektywy czasu.

Oto panele drzwiowe Distinctive:

Image

Zauważ, że ciemnoniebieski obszar to gładki winyl. Uważam również, że są one dostarczane z ozdobami guzików, które są błyszczące, z tego co widziałem, a nie szczotkowane jak oryginały.

A teraz SMS:

Image

Image

Image

Mój oryginalny katalog kolorów i wykończeń zawiera próbki materiału. W porównaniu z próbkami bardzo, bardzo dobrze pasują

Image

Image

Jeśli któryś z was śledził moje posty, być może zauważyliście, że mam obsesję na punkcie odtwarzania fabrycznej dokładności, więc takie szczegóły są dla mnie bardzo ważne. Szkoda, że ​​czasami musimy tak ciężko nad tym pracować. W każdym razie to doprowadziło mnie do próby zakupu od SMS. Chciałbym tylko, żeby znał całą historię, zanim wysłałem im pieniądze.

#16 ·
DesertXL,

Użyłem również ACME do podsufitki mojego LTD z 1965 roku. Może ten sam wzór materiału co '66. Zdecydowanie zadowolony z ich responsywności. Nie sądzę, żeby materiał był ich. Powiedzieli mi, że materiał NOS pochodził z SMS. ACME zszywa go razem, używając swoich ludzi i wzorów. Zmiana SMS jest łatwiejsza, gdy ma się z nimi długotrwałą relację biznesową (jak ACME). Jest to również szybsze, gdy SMS musi tylko odciąć materiał z rolki i włożyć go do paczki do wysyłki, a nie wszywać go w gotowy produkt.

#21 ·
DesertXL,

Użyłem również ACME do podsufitki mojego LTD z 1965 roku. Może ten sam wzór materiału co '66. Zdecydowanie zadowolony z ich responsywności. Nie sądzę, żeby materiał był ich. Powiedzieli mi, że materiał NOS pochodził z SMS. ACME zszywa go razem, używając swoich ludzi i wzorów. Zmiana SMS jest łatwiejsza, gdy ma się długotrwałą relację biznesową z nimi (jak ACME). Jest to również szybsze, gdy SMS musi tylko odciąć materiał z rolki i umieścić go w opakowaniu do wysyłki, a nie wszywać go w gotowy produkt.
Dziękuję LARSOFTVT za informację. Jestem pewien, że większe konta są rozliczane w pierwszej kolejności przez każdy racjonalny model biznesowy. Myślę, że mój punkt odnosił się bardziej do faktu, że nie ma znaczenia, skąd ostatecznie pochodzi materiał, jeśli inna firma ma dostęp do konkretnego przedmiotu, którego potrzebujesz, i ma go w magazynie i może dostarczyć Ci produkt na czas, to dlaczego nie skorzystać z nich, nawet jeśli są tylko pośrednikiem.

Jeden z dostawców, dla którego pracowałem, sprzedawał części do ciężarówek klasy 8, które produkował, dla ogółu społeczeństwa. Jednak większe konta, z którymi prowadzili interesy, były zaopatrywane w pierwszej kolejności i byłoby rzeczą rozsądną, aby ludzie faktycznie kupowali od kont wtórnych, a nie od pierwotnego dostawcy, zarówno pod względem czasu oczekiwania, jak i ceny. Tak, cena była ustalona wyżej przy zakupie bezpośrednio od producenta niż przy zakupie od dealera. Ponadto dealer był bardziej skłonny mieć to, czego potrzebujesz, podczas gdy zakup od dostawcy poziomu 1 zajmował czas, ponieważ nie mieliśmy dużo na stanie i było to robione mniej więcej wtedy, gdy partia tej konkretnej części pojawiała się w harmonogramie.

Na zdrowie

#19 ·
Mam Galaxie 500 z 1968 roku, 2-drzwiowy hard top, 390 2bbl i teraz ma 12 500 mil przebiegu. Zamówiłem materiał i winyl do mojego samochodu od SMS. Najpierw wysłali mi próbkę i pasowała idealnie. Złożyłem więc zamówienie na początku pandemii. Wykonanie materiału zajęło kilka miesięcy, ale jestem zadowolony z dopasowania.
SMS polecił mi znajomy, który miał kombi Rambler z 59 roku z zniszczonym wnętrzem. Wysłał im mały kawałek materiału i winylu, a oni go dla niego wykonali. Nie wiem, jak długo to trwało, ale wyglądało niesamowicie.
Przyznaję, że w tamtym czasie nie wiedziałem o innym dostawcy, który został tutaj wymieniony, więc nie mogę porównać kosztów. Mogę jedynie zaświadczyć o niesamowitej jakości materiału.

#20 ·
Mam Galaxie 500 z 1968 roku, 2-drzwiowy hardtop, 390 2bbl i ma teraz 12 500 mil przebiegu. Zamówiłem materiał i winyl do mojego samochodu od SMS. Najpierw wysłali mi próbkę i idealnie pasowała. Złożyłem więc zamówienie na początku pandemii. Wykonanie materiału zajęło kilka miesięcy, ale jestem zadowolony z dopasowania.
SMS polecił mi znajomy, który miał kombi Ramblera z 59 roku z zniszczonym wnętrzem. Wysłał im mały kawałek materiału i winylu, a oni go dla niego zrobili. Nie wiem, jak długo to trwało, ale wyglądało niesamowicie.
Przyznaję, że nie wiedziałem o innym dostawcy, który został tutaj wymieniony w tamtym czasie, więc nie mogę porównać kosztów. Mogę jedynie zaświadczyć o niesamowitej jakości materiału.
KILKA MIESIĘCY??? Jak to było? Dostałeś tylko materiał i kazałeś uszyć pokrowce?

#22 ·
Cóż, skąd wiesz... Dostałem dziś e-mail od SMS-a z informacją, że montują teraz moje pokrowce na siedzenia i chcą poznać szczegóły dotyczące oparć moich siedzeń. Złożyłem skargę w czwartek i cudem następnego dnia są w produkcji - i najwyraźniej wcale nie potrzebują mojego jako wzoru.

Bardzo się cieszę, że w końcu są jakieś postępy, ale uważam, że to bardzo frustrujące, że trzeba było podjąć takie środki, aby to się stało. Zobaczymy, jak długo zajmie faktyczne uzyskanie czegoś. Mam 7 dni na odpowiedź na skargę, aby powiedzieć, czy była satysfakcjonująca, czy nie.

Myślę, że cieszę się, że BBB wydaje się mieć u nich jakieś znaczenie. ShotRod, przepraszam, że w to wątpiłem i dziękuję za włożenie mi tego robaka do ucha. Będę was na bieżąco informował o rozwoju sytuacji.

#23 ·
Cóż, skąd wiesz... Dostałem dziś e-mail od SMS-a z informacją, że montują teraz moje pokrowce na siedzenia i chcą poznać szczegóły oparć moich siedzeń. Złożyłem skargę w czwartek i cudem następnego dnia są w produkcji - i najwyraźniej wcale nie potrzebują mojego jako wzoru.

Bardzo się cieszę, że w końcu są jakieś postępy, ale uważam, że to bardzo frustrujące, że trzeba było podjąć takie kroki, aby to się stało. Zobaczymy, jak długo zajmie faktyczne uzyskanie czegoś. Mam 7 dni na odpowiedź na skargę, aby powiedzieć, czy była satysfakcjonująca, czy nie.

Myślę, że cieszę się, że BBB wydaje się mieć u nich jakieś znaczenie. ShotRod, przepraszam, że w to wątpiłem i dziękuję za włożenie mi tego do ucha. Będę was na bieżąco informował o rozwoju sytuacji.

Kelly
Fantastyczna wiadomość! Mam nadzieję, że zostanie to teraz szybko dla Ciebie zrealizowane. Bądź na bieżąco.

Eric

#24 ·
Wszyscy będziemy trzymać kciuki I palce u nóg za ciebie Jazzmeister!! Chyba to ostatnie wielkie skrzypnięcie koła mogło wprawić sprawy w ruch.

#25 ·
Wiele lat temu pytałem SMS o materiał na moje przednie fotele i winylowy dach. Przesłali mi próbki dream weave i zwykłego winylu, a także mieli odpowiednie ziarno Levant na winylowy dach w oryginalnym ciemnoniebieskim kolorze. Zamierzałem kupić materiał i skorzystać z lokalnego warsztatu tapicerskiego, aby wykonał siedzenia. Byli pomocni w moich pytaniach, niestety nie byłem wtedy w stanie kupić. Warsztat tapicerski powiedział, że woli współpracować z innym dostawcą, Original Auto Interiors, ale zamknęli się i sprzedali zapasy SMS kilka lat temu, o ile wiem. Przypuszczam, że kupno materiału luzem skutkowałoby znacznie krótszym czasem realizacji. Teraz muszę tylko zarobić dużo więcej pieniędzy lub poczekać na poprawę kursu wymiany i mieć nadzieję, że wciąż mają to, czego potrzebuję. :rolleyes: :)

#26 ·
@70XL To trudna część, ponieważ wydaje się, że za każdym razem, gdy się odwracamy, tracimy kolejnego dostawcę!! Albo tak, sprzedajemy się innemu dostawcy, który wyprzedaje cały zapas, zamiast zająć się również dostarczaniem tych części. Czuję, że to właśnie przydarzyło się Ecklers, albo przegryźli więcej, niż mogli przeżuć. Przypomina mi to wielką katastrofę w sklepie spożywczym Safeway i Hagan's. Nie sądzę, żeby przetrwali rok po tym, jak kupili wszystkie Safeway. Teraz Safeway wróciło, ale łączy się z zupełnie innym łańcuchem spożywczym. I założę się, że nie jesteśmy jedynymi, gdzie 2 sklepy są oddalone od siebie o 2 przecznice i mają te same wyprzedaże itp. Po prostu jeden ma kilka rzeczy, których drugi nie ma. Mali dostawcy również nie mają szans. Chociaż, gdyby byli w stanie wytrzymać trochę dłużej, radziliby sobie o wiele lepiej teraz, po tym, jak wszyscy inni się wyprzedali.

#27 ·
Ludzie, mam kilka wiadomości do przekazania. Otrzymałem numer śledzenia dla moich pokrowców na siedzenia i mają dotrzeć w poniedziałek. Z niecierpliwością optymistyczny i bardzo chętny, aby je zobaczyć. Panele drzwiowe nie są gotowe i udało mi się zdobyć kilka paneli dawców, aby usunąć górne metalowe podpory. Mam nadzieję, że ta część nie zajmie tak dużo czasu. Zauważyłem post na Facebooku od gościa, który właśnie otrzymał zamówienie na panele drzwiowe, które kupił w 2019 roku…

#32 ·
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Cóż, są tutaj. Udało mi się założyć podstawę przedniego siedzenia dzisiaj wieczorem po ponownym wypełnieniu ramy. Myślę, że kolor i jakość wykonania są świetne. Zdecydowanie odpowiednie kolory. Kilka drobnych uwag krytycznych to to, że moje oryginalne szwy wydają się być białą nicią, a to niebieską; również ozdoby w postaci "guzików" nie były dołączone. Nie byłem pewien, czy będą, czy nie. Zapytałem ich i powiedzieli, że obecnie nie mają ich w magazynie, ale żebym sprawdził za tydzień lub dwa. Powiedzieli, że mają kilka trzymanych na miejscu za pomocą bolca. Napisałem z pytaniem o to, jaki rodzaj kleju polecają do przyklejenia oryginałów z powrotem. Następnie powiedzieli mi o tych. Jestem rozdarty. Część mnie chce po prostu założyć oryginały z powrotem i zrobić to dobrze. Czy ktoś ma jakieś dobre kleje do łączenia z winylem? Odkryłem również małe plastikowe "podkładki" do guzików, które były przyklejone do środka. Moje siedzenie kierowcy było całe luźne i miałem z nimi problem, że tu i ówdzie odpadały (prawie zużyłem wszystkie moje zapasowe). W każdym razie powiedzieli mi, że są gotowi, żebym wysłał części paneli drzwi i chcieliby kilka oryginalnych guzików do przyklejenia do nich. Postęp…

Oto guziki i płytki tylne. Zauważ, jak płytki wpadły do ​​wnętrza tapicerki i zaczęły zostawiać odcisk. Nie chcę, żeby to się powtórzyło, ale jeśli mógłbym uzyskać mocne połączenie, może… Alternatywą jest czekanie przez nie wiadomo jak długo z wyrwanym wnętrzem. Decyzje…

Image
Image

Attachments

#35 ·
Wow, wygląda świetnie, cieszę się, że uzyskałeś wyniki. Jeśli nie masz nic przeciwko podzieleniu się, kiedy złożyłeś zamówienie.Dana
Dzięki. Złożyłem zamówienie w styczniu 2021 roku. Uważam, że zajęłoby to znacznie dłużej, gdybym się tym nie przejmował. Wspomniałem wcześniej, że wydaje się, że większość zamówień, które ostatnio zrealizowali, pochodzi z 2019 roku.

Wygląda świetnie, Jazz. (y)
Moja pierwsza myśl o kleju do guzików to super glue.
Wiem, że super glue bardzo dobrze łączy się z tkaniną, gumą, metalem i plastikiem. Nie jestem pewien co do winylu, ale prawdopodobnie też.
Czy guziki są metalowe?
Dziękuję! Tak, guziki są metalowe. Pomyślałem to samo, moja jedyna wątpliwość jest taka, że ​​próbowałem super glue na moich starych pokrowcach, kiedy odpadły i się nie trzymały. Nie wiem, czy brak tych płyt tylnych mógł na to wpłynąć. Może lata ArmorAll i tym podobnych na winylu sprawiły, że nie trzymały się dobrze...? Po prostu sprawiło, że pomyślałem, że powinienem to zbadać. Może mógłbym najpierw poeksperymentować na czymś innym i zobaczyć, czy się trzymają.

#38 ·
Myślałem, że te guziki będą miały bolec lub sznurek, aby przymocować je z powrotem do sprężyn siedzenia. Nie chciałbym ich przyklejać bez mechanicznego mocowania.

#40 ·
Pokrowce wyglądają ładnie, ale te guziki będą wyzwaniem. Z winylowymi siedzeniami, które się wyginają, musiałoby to być coś, co również może się z nimi wyginać. Jest klej kontaktowy, którego używałem, zwany E-6000. Podczas robienia rękodzieła ze starych płyt CD był to jedyny klej, który trzymał i przyklejał rzeczy do gładkiej powierzchni płyty CD. Wszystko inne po prostu się odklejało lub odpadało. Zwłaszcza klej na gorąco! Jeśli masz czas, pozwól mi sprawdzić, czy mogę skontaktować się z emerytowanym tapicerem, którego znam i który robił kiedyś fabrycznie poprawne wnętrza, dopóki się tym nie zmęczył i przeszedł tylko na wnętrza na zamówienie. On może faktycznie wiedzieć o czymś, co działa naprawdę dobrze lub co było używane fabrycznie. Oczywiście to nie byłoby dziś dostępne, ale może jest tam dobry zamiennik. Dał kilka rolek srebrnej taśmy, która była używana na siedzeniach Galaxie z 1963 roku, więc on je robił. Zobaczę, czy uda mi się do niego jutro dodzwonić. Kto wie, może są też tapicerzy, do których można zadzwonić i zapytać. Zobacz, czy jest jakiś klej, który sugeruje więcej niż jeden z nich.

#41 · (Edited)
Pokrowce wyglądają ładnie, ale te guziki będą wyzwaniem. Przy wyginających się siedzeniach winylowych musiałoby to być coś, co również może się zginać. Jest klej kontaktowy, którego używałem, nazywa się E-6000.
Shoe Goo. Najlepszy klej w historii!
Image

Używam "czarnego" zamiast przezroczystego. Wydaje się nieco bardziej elastyczny. Utwardzanie zajmuje 24 godziny. Niesamowita rzecz.